Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Hjemmelaget Sprite

  • 9 Lime
  • 4 Sitron
  • 7,5 dl vann (evt Farris)
  • 0,75 kopp hvitt sukker

Gir ca en liter.

Sønnen vår har blitt litt hektet på Sprite og limedrikker i sommer. Det har han selvfølgelig ikke fått for mye av, men hver gang han får lov til å drikke brus, er det Sprite han vil ha. Dette ga meg lyst til å lage hjemmelaget Sprite. Jeg fant en oppskrift på nettet, og prøvde.

Resultatet ble litt for surt, og litt for mye sitron. Jeg har derfor modifisert oppskriften slik jeg kommer til å lage den neste gang. Smaker ligner mer på Schweppes Lemon enn Sprite, men vår Limeelskende sønn likte denne.

Bruk en Sitruspresse og press juicen ut av limen og sitronen. Sil dette gjennom en finmasket sil, over i en kanne som holder minst en liter.

Beste redskapen til å presse juice ut av sitron og lime

Har du en brusmaskin gjør du slik: Bland vann og sukker i en kaserolle, og varm opp. Rør til alt sukker er oppløst, og hell det hele over i kannen med juicen. Sett i kjøleskap til det er godt og kaldt. Hell over på flaske, og karboner ved hjelp av brusmaskinen. Server kaldt.

Har du ikke brusmaskin gjør du slik: Varm juicen sammen med sukker, og rør til alt sukkeret har løst seg. Sett i kjøleskap til det er skikkelig kaldt. Bland sammen med 7,5 desiliter iskald Farris.

Nyt på en varm sommerdag. Du må med andre ord reise utenlands å prøve dette…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>