Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Kjells ekstravagante vårruller

  • Andeconfit, to lår
  • 2-3 spiseskjeer Hoisinsaus
  • 6 fedd hvitløk
  • En pakke nudler
  • Filodeig

Gir ca 12 mellomstore vårruller.

For et par år siden skulle vi ha besøk, og hadde bestemt oss for å lage asiatisk tapas. Jeg var ikke fornøyd med noen av oppskriftene vi hadde på Vårruller, så jeg bestemte meg for å lage en selv. I kjøleskapet lå det en pakke andeconfit, og jeg fikk ideen om å bruke dem i vårrullene. Sammen med Hoisinsaus måtte jo det bli helt perfekt?

Gjestene mente jeg måtte være sprø som hadde brukt andeconfit i Vårruller. Det var i overkant ekstravagant, mente de. Vi hadde nok alle litt rett den dagen. Det har kanskje et lite anslag av stormannsgalskap å lage slike Vårruller, men HERREGUD så gode de ble!

Slik lager du dem selv:

Riv kjøttet av de confiserte andelårene, og del det i små biter. Ha det over i en bolle. Press hvitløken over i bollen. Ha i nok Hoisonsaus til at det dekker alt kjøttet når du blander ingrediensene, men ikke mer. Hvis du bruker for mye saus, vil det trekke gjennom filodeigen.

La denne blandingen stå i kjøleskapet noen timer. Gjerne over natten.

Når det begynner å nærme seg middag, koker du opp en pakke nudler, lar det renne skikkelig av, og la det dampe noen minutter for å bli kvitt all væske. Kutt nudlene i litt kortere lengder og bland det sammen med kjøttet.

Pakk kjøttet i passe porsjoner i filodeig, og pakkene forsegl med litt egg. Friter vårrullene i 2-3 porsjoner på 180-190 grader. Friter i 3-4 minutter, til de begynner å se gyldne ut. La dem renne av på tørkepapir.

Spis dem mens de er varme (men ikke skåldende). Dypp dem gjerne i noe sweet chilisaus.

2 comments to Kjells ekstravagante vårruller

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>