Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 24: Evil Twin Brewing, Christmas At A New York City Hotel Room og Mikkeller Til… Fra… Via… Barel Aged Edition

På begynnelsen av 60-tallet var det vanlig at man spilte de 10 mest populære sangene før kamp på banene rundt i England. Dette var en fantastisk periode for Liverpool, med mange lokale band som gjorde suksess. Spesielt the Beatles var poplulære på Anfield Road, men også andre, lokale band gjorde seg bemerket. I Oktober 1963 ga Gerry and The Pacemakers ut en coverversjon av sangen «You’ll Never Walk Alone». Den ble raskt populær, og ble sunget av full hals på Anfield Road.

Etter hvert falt sangen ut av hitlistene, men publikumet på Anfield Road fortsatte å synge den. Det har de fortsatt med frem til i dag, og har på mange måter tatt hevd på sangen. Når de reiser rundt i verden krever publikumet til de andre lagene at de synger den.

Liverpool er ikke de eneste laget som er knyttet til denne sangen. Den finnes flere. Et av de mest kjente er Celtic, hvis supportere også synger sangen før kampene starter. Etter tragedien på Hilsborrugh, spilte Liverpool sin første kamp (type trenings) nettopp mot Celtic på deres hjemmebane. Det sies at den versjonen som runget over Celtic Park er den vakreste versjonen noen gang av «You’ll Never Walk Alone».

Jeg har vært både på Anfield og Celtic Park, og synes faktisk det er mest imponerende når de synger den på Celtic Park. Jeg vet det er blasfemi å si dette, men jeg må være ærlig. Noen forskjellige versjoner finner du her:

Sangen ble opprinnelig skrevet av Rogers og Hammerstein til Broadwaymusikalen “Carousel” i 1945. I dag er det ikke mange som forbinder denne sangen med Broadway, men den er altså skrevet av to amerikanere. Kjell Muller Skyllstad har skrevet en norsk versjon som er riktig fin. Den er også veldig fin å lære bort til barn, som ikke kan engelsk enda:

Når du går gjennom storm, løft ditt hode mot sky
og frykt ikke natten lang.
For ved stormens slutt fins det gyldne gry:
Der skal du høre fuglenes sang.
Gå på gjennom regn. Gå på gjennom vind.
Om din drøm enn revne må.
Gå på! Gå på! Med håp i ditt sinn.
Du skal aldri ensom gå!

Evil Twin Brewing, Christmas At A New York City Hotel Room


Farge:

Svart.

Nese:

Mørk sjokolade, kaffe, svisker, aske, svovel.

Smak:

Kaffe, mørk sjokolade, nellik, brent, nøtter. Rund til å begynne med.

Ettersmak:

Her trer bitterheten frem. Tungt brente espressobønner, nøtter. Noe fruktighet trer frem etter hvert, men forsvinner igjen.

Dette var nammenam. Den er litt bitter til å være en stout, men vi liker den. Den lyder navnet sitt veldig godt. Smaken henfører en til steder hvor man sitter i dunkel belysning, drikker mørk øl, røyker sigaretter og hører på Tom Waits.

Mikkeller Til… Fra… Via… Barel Aged Edition


Farge:

Svart, med veldig fint skum.

Nese:

Appelsin, krydder som stikker litt i nesa, laurbær, humle, lynghonning, nykvernet pepper.

Smak:

Rund. Vanilje, Nellik, laurbær, lynghonning, kaffe, nøtter

Ettersmak:

Bitterheten trer frem, nellik, kaffe og nøtter.

Denne er veldig god, men litt spesiell. Den fremstår som mer spennende, og enda mer vellykket enn den vesjonen som ikke er fatlagret. Den er god nå, men vil nok ha veldig godt av å stå i kjøleskapet et par år. Synd vi kun hadde denne ene flasken.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>