Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 21: Midtfyns Bryghus Jule Stout

Vi skal tilbake til 1994. Det var fotball-VM i USA. Det norske laget røk ut tidlig, men svenskene gikk nesten hele veien til finalen. De stilte med en gylden generasjon spillere, som sjarmerte hele verden.  Tomas Brolin, Martin Dahlin, Jonas Thern, Stefan Scwharz, Kennet Andersson og Thomas Ravelli var noen av stjernene på laget.

Sverige tapte etter en jevnspilt semifinale mot Brasil, som scoret etter 81 minutter, mot ti mann. Brasil gikk videre, og vant finalen. Svenskene gikk til bronsefinalen, hvor de knuste et godt, Bulgarsk lag 4-0.

Noe annet som huskes ved svenskenes deltakelse fra dette VM, er den litt grusomme, popaktige mesterskapslåten de hadde med seg i bagasjen. Den var signert «supertrioen» Glenmark, Eriksson (Orup) og Strømstedt (også kjent som GES) og het “När vi gräver guld i USA”. Sangen var så populær i 1994, at jeg på stille dager kan høre den enda. Du kan høre den her.

Midtfyns Bryghus Jule Stout


Farge:

Svart, med veldig fint skum.

Nese:

Kaffe, tyrkisk pepper, nellik, havre, brent, bargamotte, anis, lakris, hostesaft.

Smak:

Kaffe! Brent, bitterhet i mengder.Litt frukighet, men ikke mye.

Ettersmak:

Bitterhet og godt brent kaffe.

Denne ble vi litt negativt overrasket over. Midtfyns Brughus lager ofte ganske runde øl, med mye sødme. Deres IPA ligner feks mer på en Barley Wine. Denne er imidlertid totlat blottet for sødme, og fremstår som alt for bitter. For første gang har vi funnet en øl fra Midtfyns som vi ikke har blitt så begeistret for. Mulig den vil bli litt rundere ved langtidslagring. Den fungerer greit sammen med litt søt lakris.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>