Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 20: Yulesmith Holliday Ale

På tide å dra frem en av tidenes beste fotballsanger: The Lightning Seeds genistrek «Three Lions». Den km opprinnelig ut til EM i 1996, da mesterskapet ble arrangert i England. Englands drøm omgull endte i semifinalen. Som vanlig ble det tap mot Tyskland. Gjennom 90 minutter, pluss ekstraomganger og straffesparkkonkurranse runget denne sangen over Wembley. Jeg satt alene hjemme, med surroundanlegget på full guffe. Jeg ble nesten hjerneskadet av den kontinuerlige syngingen.

Sangen fikk en renesanse i VM to år etter, men det gikk heller ikke så bra for England, da. Men åkke som, er dette en av tidenes beste fotballsanger. Om ikke de beste. Hør den her.

Yulesmith Holliday Ale

AleSmith Brewing Company er et amerikansk mikrobryggeri, med røtter tilbake til 1995. Det ligger i San Diago, og har vært en del av ølrevolusjonen man har opplevd i USA de siste 20 årene. Jeg har aldri smakt øl derfra før, men de skal være et veldig bra bryggeri. De har vunnet priser i mangfold, så denne ølen gleder jeg meg til.

Farge:

Gylden og klar.

Nese:

Humle, honning, appelsinskall, sitrus, hel kardemomme, smør,

Smak:

Humle, honning og appelsinskall. Mye bitterhet.

Ettersmak:

Tørr og bitter. Appelsinskall, aske.

Dette er nok en øl man må bli vant til. Line bskriver den som «sær». Den er litt voldsom og litt ubalansert, men vi liker den veldig godt likevel. Dog er den ingen matøl. Prøv den sammen med Jarlsberg og sennep.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>