Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 17: Underlig Jul 2008 og 2011

Har du noen gang vært på Upton Park, West Hams hjemmebane, kan du ikke ha unngått å høre ”Forever Blowing Bubbles” runge over arenaen. Sangen var opprinnelig en monsterhit på 1920-tallet. En av spillerne på West Ham lignet veldig på gutten i maleriet «Bubbles», som ble brukt i en såpereklame på den tiden. Når West Ham spilte bra, begynnte enkelte supportere å synge en tilpasset versjon av «Forever Blowing Bubbles». Etter hvert ble det vanlig at fansen sang denne sangen før kampene til West Ham. Dette har fortsatt frem til våre dager.

En litt vel oppfrisket versjon av sangen kan høres her. Den er også illustret ved et fantastisk bilde i begynnelsen av videoen.

Underlig Jul 2008

http://gfx.dagbladet.no/pub/artikkel/5/55/555/555900/underlig_1227868908.jpg

Farge:

Skikkelig mørkebrun.

Nese:

Nellik, ingefær, nøtter, kaffe, pepperkaker, appelsin.

Smak:

Forbausende rund, selv om den fremdeles sparker godt fra seg. Nellik, ingefær, nøtter og pepperkaker.

Ettersmak:

Tørr, litt bitter, og sitter lenge. Appelsinen kommer inn i smaksbildet. Det gjør også mørk sjokolade.

En skikkelig koseøl. Garantert god til pepperkaker og blåmuggost, eller annen juleknask. Prøv også til riskrem. Den passer definitivt ikke til ribba. Den virker fremdeles ung, men har altså ligget i over 3 år på flaske.

Underlig Jul 2011

Farge:

Mørkebrun. Vanskelig å se forskjell fra 2008-versjonen.

Nese:

Lukter mindre enn 2008. Appelsin, sjokolade, noe nellik, litt «kjemisk»,  ingefær.

Smak:

Smaker også mye mindre, og har mindre fylde. Bitterheten mer dominant. Nellik, sitrus, ingefær, nøtter.

Ettersmak:

Fader mye fortere. Tørr, nellik, appelsin, bitterhet og nøtter.

Hadde noen bedt meg om å gjette, hadde jeg byttet om årgangen på disse to. Denne er god, men 2008 er helt overlegen. Jeg tror ikke denne vil tåle mye lagring. Den fremstår som den litt svake tvillingbroren til 2008-årgangen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>