Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 16: Evil Twin Before, during and after christmas

Jeg fikk så mange positive tilbakemeldinger på den forrige Bjøro Håland-sangen jeg postet (vel, ikke egentlig), så jeg poster like godt et gullkorn til fra Starts Gullkasett: Jeg vet om et sted.

Evil Twin Before, during and after christmas

Det gikk akkurat opp for meg at jeg har møtt mannen bak Evil Twin Brewery i København. Det ble startet av Jeppe Jarnit-Bjergsø, tvillingbroren til Mikkel Borg Bjergsø, som er geniet bak Mikkeller. Jeppe er også mannen bak den smått legendariske Ølbutikken i København, og sist jeg handlet der, var det Jeppe som stod bak disken. Men det forstod jeg ikke før i dag, da jeg googlet bryggeriet.

Jeppe og Mikkel begynte å brygge sammen for hjemmebruk i 1999. De forfulgte begge en karriere innen øl, men mens Mikkel startet bryggeprosjektet Mikkeller, startet Jeppe opp Ølbutikken. Siden han først var i gang med salg av øl, fant han det for godt å starte Evil Twin Brewery noen år senere.


Farge:

Gylden gul, på grensen til orange

Nese:

Humle, sitrus, appelsinskall, melon, koriander, nellik, allehånde. Kompleks og god lukt.

Smak:

Masse huml og bitterhet. Appelsin og sitron.

Ettersmak.

Bitterheten trer frem og overdøver sitrusen. Tørr.

Hvis man liker kraftige IPAer, vil man elske denne. Den fremstår som voldsom, og litt ubalansert, men det er urettferdig å bedømme denne nå. Den vil bli vanvittig god med litt lagring.

2 comments to Luke 16: Evil Twin Before, during and after christmas

 • Kjeftesmella

  Mikkel startet Mikkeller, Jeppe startet Evil Twin (etter Ølbutikken)

  Snart jul, så skal snart slutte å plage deg ;)

  Liker jo siden, da jeg får med meg oppdateringene, Kjellebass ;)

  LL

  • admin

   Ah! Fant skrivefeilen min nå. Har rettet den opp. Blir over hodet ikke plaget av dette. Setter pris på at folk både leser og følger med på at det jeg skriver er riktig. :-)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>