Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 15: Brewdog Christmas Porter

I dag skal jeg skrive noen ord om en av mine favorittsupportersanger, selv om den synges om en klubb jeg har lite sympati for. Dette er en sang jeg tror alle nordmenn med en snev av fotballinteresse har hørt før. Vi snakker om «Byen e bergen». Sangen ble opprinnelig skrevet til Cupfinalen i 1976, hvor brann slo Sogndal 2-1. Komponisten heter Ove Thue, og han har skevet flere flotte fotballsanger.

Jeg har ikke klart å finne originalversjonen av denne sangen, men her kan dere høre 2 år gamle Vildes tolkning av den.

Brewdog Christmas Porter

Brewdog er et kvalitetsbryggeri som ligger i nærheten av Aberdeen i Skottland. De har ikke holdt på lenger enn siden 2007, men har rukket å bli både annerkjent og berømte. Du finner ølene dere på Polet og på Meny i Norge. De lager mye bra, så det er bare å drikke seg gjennom hele sortimentet.

Farge:

Mørk, mørk, mørk brun.

Nese:

Nellik, kaffe, pepper, våt ull, karamell, svisker.

Smak:

Kaffe i monn, tørr, noe nellik, lime, knekk, krydder. Kjenner at den er tilsatt litt chili.

Ettersmak:

Tørr finish. Mer kaffe. Noe dyp fruktighet.

Nok en god øl fra Brewdog. Man kjenner at det er en porter, og man kjenner julepreget. Enveldig god øl nå, som sikkert blir mye bedre med lagring. Drikk sammen med mørk sjokolade.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>