Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 14: Gauloise Christmas Bocq

I dag er det tid for en salme. Jeg er ingen stor tilhenger av denne sjangeren, men det er en salme jeg alltid har likt. Den synges foran alle FA-Cupfinaler, og heter «Abide With Me», eller «o bli hos meg», som den heter på norsk. FA-Cupversjonen er som regel veldig flott, men publikum synger gjerne litt ekstra fort for å få kampen i gang. Uansett får den nakkehårene mine til å stå rett til vært hver eneste gang.

Sangen ble skrevet at Henry Francis Lyte i 1847, og handler om det å bli gammel og om døden. Slik sett er det en litt snodig tradisjon å synge den på en fotballkamp, men det har de da altså gjort helt siden 1927.

For et par år siden ble denne sange spilt i begravelsen til en venn og kollega, og har siden betydd enda mer for meg.

Her kan du se både en versjon fra en FA-Cupfinale, og en norsk versjon med Morten Harket.

Gauloise Christmas Bocq

Brasserie du Bocq er et tradisjonellt og familieeid Belgisk bryggeri . Det ble grunnlagt i 1858, og har vært i familiens eie siden.

Farge:

Mørk rødbrun. Klar.

Nese:

Masse sødme og fruktighet. Plomme, sviske, melon, moreller, vanilje, malt, karve.

Smak:

Mye sødme. Fruktigheten finnes der, men det dukker opp en overraskende smak av kanel, nellik og sirup. Fremstår som litt ubalansert og enkel. I tillegg er den overraskende flat i forhold til at skummet er veldig fint.

Ettersmak:

Mer sødme. Svisker, vanilje moreller. Sitter litt. Ettersmaken er nok den beste delen av ølen.

Dette var heller ikke enøl vi var veldig begeistret for. Line kaller det karamellsurkål på flaske. Jeg er ikke helt uenig. Det smaker ganske grusomt. Denne ølen hadde tatt et skritt i feil retning i fjor, og har fortsatt på den ferden i år.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>