Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 13: Lade Gaards Juleøl (Sterk)

Før vi fikk barn, inngikk vi en avtale, om at vi skulle få lov til å promotere ett lag hver til det kommende barnet. Valget stod mellom Blackburn (Lines lag) og Start (Kjells lag) eller Liverpool (Kjells lag) og Vålerenga (Lines lag). Vi fant kjapt ut at det var større sjanse for å få et lykkelig barn ved å velge Liverpool/Vålerenga enn ved å velge Blackburn/Start.

Jeg mistenkte at dette kunne ende med at jeg i mange år fremover måtte lide meg kamper med Enga på Ullevål. Jeg tok feil. Det skulle ikke ende med det. Det skulle bli mye verre. Ca annenhver kveld er det min jobb å legge dette barnet. Da forlanger det at jeg synger Vålerengasanger på sengekanten. Og jeg svelger all stolthet og motvilje for å fa barnet til å sove. Det er særlig to sanger som er poplulære. Den ene er «Mitt Vålerenga», og kan høres her. Den andre kommer jeg tilbake til.

Lade Gaards Juleøl (Sterk)

Jeg må innrømme at jeg hater dette ølet allerede før jeg har åpnet flasken. Lage Gaard Brygghus er en PR-jippo fra Rema, og et forsøk på å ri på mikrobryggeribølgen. Navnet viser til Lade Gård, Remaklanens hovedsete, men ølet brygges på det episk mislykkede bryggeriet Grans. De har laget et fint design, og fyllt flaskene fra det som må være det dårligste bryggeriet i landet. Det er med skrekkblandet skrekk jeg går i gang med dette ølet.

Farge:

Mørk rødbrunt.

Nese:

Tunge tørkede frukter, mye alkohol. Lukter søtt. Hadde noen bedt meg gjette, hadde jeg sagt at dette er CB Julebrus.

Smak:

Smaker søtt og alkoholsterkt. Svisker. Veldig enkel.

Ettersmak:

Besk ettersmak, som sitter litt i. Hint av tørket frukt.

Fy faen for noe drit. Den suverent dårligste ølen så langt i testen. Jeg kommer til å boikotte Rema til de slutter å brygge dette skvipet på Grans. Det smaker som et bryggeeskepriment fra en barnehage med mentalt handicappede barn.

1 comment to Luke 13: Lade Gaards Juleøl (Sterk)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>