Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 10: Alle kalenderlukers mor

Det har blitt tradisjon for å bruke en av de siste lørdagene før jul til å spise god mat og smake juleøl. Denne gangen hadde vi bestemt oss for å lage litt norskinspirert juletapas. Noen av oppskriftene (de med stjerne bak) er hentet fra siste nummer av Maison Mat & Vin. Du finner oppskriftene der.

  • Rugbrød med pate og syltede svisker * (Veldig godt)
  • Røykelaks med lime- og pepperrotkrem *(Veldig godt)
  • Makiruller med rakfisk *
  • Kavrekjeks med Bire * (Veldig godt)
  • Skinke og potet
  • Fenalårrullader
  • Dadler med bacon (Veldig godt)

De tre sistnevnte finner du oppskrift på andre steder på bloggen

Mikkeller Red & White Christmas


Farge:

Gylden, uklar.

Nese:

Clementin, nellik, humle, sødme, noe honning.

Smak:

Fylde, sødme, overraskende lite bitterhet. Melon, sitrus, honning. For all del: Den er bitter, men ikke så mye som vi hadde forventet.

Ettersmak:

Bitterhet, appelsinskall, krydder.

Denne øle er utrolig god, og nydelig balansert. Den kommer på 1,5 liters flaske, men det gjør ingen ting. Den har holdbarhet på 10 år, og vi skulle ønske vi hadde flere flasker som vi kunne lagre. Dette var godsaker!

Nøgne Ø God Jul 2008


Farge:

Schwart som natten.

Nese:

Valnøtter, kaffe, svisker, nellik, allehånde og havre.

Smak:

Masse fylde, og en god del sødme. Valnøtter og brent kaffe.

Ettersmak:

God balanse mellom sødme og bitterhet, svisker, kaffe, ingefær og nellik.

Dette smaker som en oppjulet porter. Konkulsjon: Føkking NAM!

Nøgne Ø God Jul 2011

Farge:

Sort.

Nese:

Brent, svisker plommer, våt ull kaffe.

Smak:

Fylde, bitterhet, kaffe, nellik, alkohol og noe fruktighet.

Ettersmak:

Tørr finish. Mye bitterhet og kaffe.

En god øl, men ikke i nærheten av den fra 2008.

Haandbryggeriet Nissefar 2010


Farge:

Mørk brun.

Nese:

Mye tung fruktighet, svisker, nellik, pepperkaker og kaffe.

Smak:

Kaffe, mørk sjokolade, pepperkaker, alkohol, ingefær, svisker.

Ettersmak:

Mer bitterhet, kaffe og svisker. Tørr.

Denne fremstår som litt ubalansert, og med noen få dominerende smaker. Denne er ingen favoritt.

Haandbryggeriet Nissefar 2011

Farge:

Mørk brun.

Nese:

Kaffe, svisker, røyk og dadler.

Smak:

Overraskende rund. Sjokolade, espresso, sødme og hasselnøtter.

Ettersmak:

Bitterheten trer frem. Kaffe og svisker.

Denne er balansert og god, men ikke særlig kompleks. Den er bedre enn fjorårets utgave. Men som så alt for ofte med Haandbryggeriet, er det problemer med kullsyren. Denne er alt for flat

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>