Vi drikker oss frem til jul

For andre året på rad blogger vi om vår Juleølkalender. Vi fyller hvert år en kasse med gode juleøl, og drikker en for hver dag i advent. Dette kan du lese om her de neste ukene.

Luke 9: Nøgne Ø Special Holiday Ale 2010

De av oss som av og til ser på TV kan ikke ha unngått å få med seg reklamene til Komplett den siste tiden. Sønnen vår begynnte plutselig å synge “Glory, Glory, Man United”, noe som ga meg angst og søvnproblemer. Jeg kom heldigvis på ideen om å fortelle ham at han sang feil. Den riktige teksten var «Dårlig, Dårlig, Man United». Problemet var løst.

Det er ikke bare Manchester United som har brukt denne sangen. Det har blant annet Leeds United også gjort. Til tross for sin erkebritiske fremtoning, er sangen av amerikansk opprinnelse. Melodien har blitt brukt til mange tekster. Den mest kjente versjonen av sangen heter «The Battle Hymn of the Republic», og det er nok den som har inspirert fotballsangen.

Denne teksten ble skrevet under den amerikanske borgerkrigen, og var en massiv hit på den tiden. At den var med på å inspirere nordstatene til seier er ikke så rart. Det kan du høre her.

Nøgne Ø Special Holiday Ale

Nøgne Ø er mitt favoritbryggeri på hele jorden. Ikke bare brygger de øl, men de møter alle med en åpenhet og vennlighet som overgår det meste. Alle som ikke har besøkt bryggeriet, bør ASAP ZULU ta turen til Grimstad. Ølet ble for øvrig ble brygget som et samarbeidsprosjekt mellom Nøgne Ø, Jolly Pumpkin og Stone Brewery.

Farge:

Mørk som arvesynden.

Nese:

Nellik, granbar, ingefær, clementin, allhånde, pepper og kaffe.

Smak:

Overraskende rund. Mye fylde. Nydelig balansert. Smaker litt grønn Dent. Kjenner noe nellik og pepperkaker-

Ettersmak:

Maltekstrakt, nellik, ingefær, noe kaffe og furunål.

Dette var et nydelig øl. Vi likte den godt for et år siden, og selv om et års lagring har endret den mye, er dem fremdeles fantastisk god. Jeg peker nese til alle som ikke har latt noen flasker av denne stå igjen fra i fjor. Dette er en skikkelig koseøl. Ikke ødelegg den med å drikke den til mat.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>